معرفی چند نوع ظرف کیک‌ پزی

معرفی چند نوع ظرف کیک‌ پزی

استفاده از کیک و شیرینی فقط مخصوص جشن‌ها و تولدها نیست؛ بلکه خانواده‌ها در زمان دورهمی و به‌صورت عصرانه از مصرف کیک و شیرینی غافل نمی‌شوند. ازآنجایی‌که تهیه کیک و شیرینی از بیرون هزینه زیادی را در بر دارد، خانم‌های خانه به فکر یادگیری پخت کیک در داخل منزل خود هستند. برای یادگیری پخت کیک به یک‌سری ابزارها نیاز است. از جمله آن‌ها می‌توان به قالب، همزن، توستر و غیره اشاره کرد. در این مقاله قصد معرفی ظرف‌هایی برای کیک پزی را داریم.

آشنایی با چند ابزار اندازه‌گیری در آشپزخانه

ظرف مخصوص کیک‌پزی چیست؟

از اصول اولیه پخت کیک این است که ابزارهای موردنیاز آن را تهیه کنیم. برای پختن کیک، اولین چیزی که نیاز دارید، قالب است. قالب‌ها یا ظروف کیک باعث می‌شوند که کیک‌ها بافت یکدستی داشته باشند. به همین دلیل از آن‌ها برای پخت کیک استفاده می‌شود. این ظرف‌ها از جنس‌های مختلفی مانند سیلیکون، فلز، سرامیک و غیره هستند. از ویژگی‌های تمامی این ظروف یا قالب‌ها می‌توان به مقاومت بالای آن‌ها در دماهای بسیار زیاد اشاره کرد. علاوه‌برآن این قالب‌ها قابلیت نچسب بودن نیز دارند؛ یعنی مواد به آن‌ها نمی‌چسبد. در ادامه به معرفی قالب‌های مختلف پخت کیک و ویژگی هرکدام از آن‌ها می‌پردازیم.

قالب‌های سنتی

اگر بخواهیم یک ویژگی مشترک برای شکل تمامی قالب‌ها بیان کنیم، این است که سطح آنها کاملاً صاف است و جداره‌های بلندی دارند. از قالب‌ها برای پخت کیک‌های مختلف شامل کیک عروسی و کیک تولد که به‌صورت لایه‌ای است استفاده می‌شود. همچنین در تهیه انواع شیرینی‌ها، کیک شکلاتی و کیک‌های روغنی نیز می‌توان از انواع قالب کیک استفاده کرد. یکی از قالب‌های موجود در بازار قالب‌های سنتی هستند. این قالب‌ها در اندازه‌های استاندارد و مختلف، شکل‌های مربع، دایره و مستطیل برای پخت انواع کیک موجود هستند. هر کس بنا به سلیقه خود می‌تواند هرکدام را که دوست دارد انتخاب کند.

قالب‌های کمربنددار

نوع دیگری از قالب‌های کیک هستند که به آن‌ها قالب‌های کمربندی یا اسپرینگ فرم می‌گویند. این قالب‌ها قابلیت این را دارد که پس از پخت کیک به‌واسطه کمربندی که دارد از دور کیک باز شود و به‌راحتی کیک از این قالب جدا شود. از کف قالب نیز می‌توان به‌عنوان وسیله سرو کیک استفاده کرد. اگر بخواهید می‌توانید آن را نیز جدا کنید. جنس این قالب از تفلون است و باعث می‌شود مواد به آنها نچسبد؛ البته برای مطمئن شدن این مورد می‌توانید از کاغذهای روغنی در زیر کیک استفاده کنید. از این ظرف پخت کیک برای پختن کیک‌هایی مثل کیک‌بستنی، کیک تورت و چیزکیک‌های مختلف می‌توان استفاده کرد.

قالب‌های سیلیکونی

دیگر قالب پخت کیک قالب‌های سیلیکونی هستند. این قالب‌ها از جنس سیلیکون تهیه می‌شود. خاصیت این قالب در این است که بسیار انعطاف بالایی دارد. به همین دلیل پس از پخت کیک به‌راحتی از آن جدا می‌شود. البته قبل از ریختن مایع کیک به داخل این قالب بهتر است که کف آن را کمی چرب کنید. از این قالب علاوه بر پخت کیک در تهیه انواع دسر، ژله، پاستیل نیز استفاده می‌شود. برای پخت کیک‌ها در سایزهای کوچک مانند مینی کیک، کاپ کیک و کیک دارچین از این قالب استفاده می‌شود. ویژگی دیگر این قالب این است که می‌تواند دمای منفی ۴۰ تا 580 درجه را تحمل کند؛ ازاین‌رو مقاومت این قالب نیز بسیار بالا است و قابل‌استفاده در فریزر، مایکروویو و توستر هستند.

قالب‌های بانت

تابه‌حال برای شما پیش‌آمده که کیک‌هایی ببینید که در وسط آنها یک حفره ایجاد شده باشد؟ برای تهیه این‌گونه از کیک‌ها از قالب‌های بانت استفاده می‌شود. قالب‌های بانت در داخل خود یک شکاف دارد، به همین دلیل باعث می‌شود کیک به‌صورت یک‌دست پخته شود و گرمای موردنیاز به همه قسمت‌های کیک برسد. از ویژگی‌های ظاهری این قالب این است که در دیواره آن اشکال گنبدی‌شکل وجود دارد و دارای شیارهای است که به کیک شما فرم می‌دهد. کیک در این قالب‌ها وارونه پخته می‌شود؛ یعنی پس از پخت کیک و بیرون آوردن کیک از قالب، موادی که در لایه‌های زیری قرار داشتند در رأس کیک قرار می‌گیرند. از سایزهای کوچک این قال برای تهیه انواع ژل، رست جوجه و گوشت‌های ورقه‌ای استفاده می‌شود. برای پخت کیک در این قالب ابتدا کف و دیواره‌های قالب را به‌خوبی چرب کنید تا مواد کیک شما به قالب نچسبد و شکل نهایی آن خراب نشود.

قالب‌های کاپ کیک

نوع دیگری از قالب‌های کیک موجودند که به آن قالب کاپ کیک یا مینی کاپ می‌گویند. چند ویژگی این قالب این است که سایز کوچکی دارد و به طور هم‌زمان می‌توان از پخته چندمینی کیک بهره برد. جنس این قالب از سیلیکون است و معمولاً به‌صورت تکی تا شش عددی هستند. کاپ کیک‌ها امروزه در تمامی جشن‌ها و مراسم‌ها یک پای ثابت دارند؛ ازاین‌رو این قالب از پرانتخاب‌ترین قالب‌های دنیای کیک و شیرینی است. به جز مینی کیک می‌‌توانید از این قالب برای کیک شخصی، کاپ کیک رشد و مافین استفاده کنید.

قالب‌های رینگ

در اصطلاح به هر چیزی که گرد باشد رینگ می‌گویند. قالب‌ها نیز از این قاعده مستثنا نیستند. از این قالب برای پخت انواع کیک‌های چندلایه و مرطوب مانند پودینگ کیک می‌توان استفاده کرد. این قالب‌ها مانند قالب‌های سنتی کیک، جداره‌های بلندی دارند که برای تهیه انواع کیک آن را مناسب کرده است. در این قالب کیک به‌راحتی می‌تواند به بالا و پایین حرکت کند.

قالب‌های رولی

قالب‌های رولی با صفحه‌های مسطح و لبه‌های یک اینچی مناسب پخت کیک‌های نازک هستند. برای پخت کیک، کف این قالب را باید از کاغذهای روغنی بپوشانید. در غیر این صورت کیک به ته ظرف می‌چسبد. از این قالب در آشپزخانه می‌توان برای تهیه رول سوئیسی، رول کدوتنبل و کوکی استفاده کرد و به‌نوعی همه‌کاره آشپزخانه هستند.

قالب برش کیک

گاهی نیاز است کیک‌های پخته شده را به شکل اشکال هندسی یا مدل‌هایی که دوست دارید، در بیاورید. برای این کار از قالب‌های برش کیک استفاده می‌شود. این قالب‌ها با جنس‌های فلزی و پلاستیکی در بازار موجودند و شما می‌توانید بنا به سلیقه و نیاز خود هرکدام را که دوست دارید تهیه کنید.

کاغذ روغنی

علت این‌که مواد داخل کیک از آرد و خیلی چیزهای دیگر تشکیل شده است، قابلیت این را دارد که در دمای بالا بسوزد. این سوختن موجب این می‌شود که این مواد اولیه به کف قالب شما بچسبد. برای جلوگیری از این اتفاق از نوعی کاغذ که از جنس روغن است استفاده می‌کنند. ویژگی این کاغذها این است که علاوه بر نچسب بودن، نسوز هم هستند و باعث می‌شود فاصله‌ای بین ماده کیک و قالب پیش بیاید و از چسبیدن کیک به قالب جلوگیری می‌کند. حال سؤالی که پیش می‌آید این است که چگونه از این کاغذها به‌اندازه قالب خود استفاده کنیم؟ برای این کار ابتدا قالب را بر روی این کاغذ بگذارید و با یک خودکار یا مداد به‌اندازه دور قالب بر روی این کاغذ خط بکشید؛ سپس قالب را برداشته و با استفاده از قیچی کاغذ آن را ببرید. توجه کنید که دهانه قالب از کف قالب بزرگ‌تر است به همین دلیل هیچ‌وقت از طرف دهانه آن شروع به‌اندازه گیری نکنید.

ظروف مناسب برای نگهداری مواد غذایی 

جنس‌های مختلف قالب کیک

قالب‌های کیک یا همان ظرف‌های پخت کیک از نظر جنسی به چند گروه تقسیم می‌شود که تفاوت آن‌ها در مواد سازنده آن است. اولین گروه آلومینیوم است. قالب‌های آلومینیومی از طرح‌های مختلفی مانند ساده، شکلی و یا حفره‌دار طراحی می‌شود. این قالب‌ها گرما را به‌خوبی انتقال می‌دهند و سرعت پخت کیک شما را افزایش می‌دهد؛ اما به علت سطح براقی که دارد باعث کاهش برشته شدن و قهوه‌ای شدن کیک شما می‌شود. از نظر وزنی نیز در وزن‌های مختلفی وجود دارند که وزن‌های سنگین‌تر موجب پخت بهتر کیک می‌شود. البته این قالب‌ها با وزن سنگین، قیمت بالاتری نیز دارد؛ اما به شما توصیه می‌کنیم از وزن سبک آن استفاده نکنید؛ چون موجب این می‌شود که داخل کیک نپخته باقی بماند.

 دیگر جنس قالب آنادایز یا روکش‌دار است. این ظروف هم از آلومینیوم تهیه می‌شود؛ ولی با استفاده از اعمال الکتروشیمیایی لایه بیرونی این قالب‌ها را کامل می‌کنند و به آن ویژگی ضدرنگ و نچسب بودن می‌دهند.

قالب سوم قالب‌های شیشه‌ای هستند. این قالب‌ها از جنس شیشه‌های مقاوم یا پیرکس هستند و از سالم‌ترین قالب‌ها در دنیای کیک پزی به شمار می‌روند. شکل ساده‌ای دارند و قابل واکنش به مواد اسیدی است. می‌توانید انواع مختلفی از کیک‌ها را در این قالب‌ها تهیه کنید‌.

 

کلام آخر

یادگیری کیک، بستگی به تهیه وسایل موردنیاز کیک پزی دارد. شما می‌توانید تمامی ظروف پخت کیک را در سایت پلاستکو تهیه کنید و از کیک پختن خود لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به چت
1
چطور میتوانم کمکتان کنم؟
پشتیبانی پلاستکو
سلام
به فروشگاه پلاستکو خوش آمدید.
چطور میتوانم کمک کنم؟